View profile

Audre Lorde's 'Sister Outsider' nu ook in het Nederlands! 🔥🎉🎊

Dipsaus Podcast
Dipsaus Podcast
Sister Outsider van Audre Lorde is vertaald!
Met gepaste trots presenteren Anousha Nzume, Mariam Elmaslouhi & Ebissé Wakjira-Rouw de Nederlandse vertaling van Sister Outsider van Audre Lorde. In de woorden van Prof.dr. Gloria Wekker ‘De essentiële Audre, op hettoppunt van haar kunnen.'⠀
In Sister Outsider neemt Audre Lorde seksisme, racisme, homofobie, leeftijdsdiscriminatie en klassenwaan onder de loep. Met voorbeelden en anekdotes uit haar eigen leven onderzoekt Lorde hoe ingewikkeld identiteit is. Audre Lorde had een uitzonderlijk talent om haar hoop en dromen om te zetten in heldere taal. Ze geloofde in het erkennen van verschillen als drijvende kracht voor de vrouwenbeweging. Door de barrières die vrouwen tegenkomen bloot te leggen, laat Lorde ons zien dat de enige manier waarop de feministische beweging voorwaarts kan, is door verscheidenheid toe te laten en die te begrijpen.
De vertaling is verzorgd door Jenny Mijnhijmer, aangedragen door Alphabet Street. En onze Anousha heeft het voorwoord geschreven. Toen wij twee jaar geleden besloten boeken te gaan maken (cuz why not) stond deze bundel bovenaan haar lijst dus onze lijst! Dit boek heeft haar leven, op haar 14e, voor goed veranderd! ⠀
De weg naar de publicatie van deze vertaling kende veel trials and tribulations maar het is er eindelijk! Dipsaus & onze partner Uitgeverij Pluim wensen jullie allen heel veel leesplezier met Dip-boek nummer 2!
DIPSAUS WINACTIE!
In samenwerking met Uitgeverij Het Spectrum  mogen we 3 exemplaren van De Slavernij in Oost en West: Het Amsterdam Onderzoek samengesteld door Pepijn Brandon, Guno Jones, Nancy Jouwe en Matthias van Rossum weggeven. Deze weggeefactie loopt t/m vrijdag 30 oktober. Winnaars worden woensdag 4 november per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
WAT MOET JE DOEN OM KANS TE MAKEN OP EEN EXEMPLAAR?
  • Zorg dat je je aangemeld hebt voor onze nieuwsbrief; heb je dat nog niet gedaan dan kun je dat hier doen
  • Mail ons waarom jij een van deze boeken graag wilt lezen (dipsauspodcast@gmail.com)
Black Togetherness met Gary Younge & Quinsy Gario
S6E7: Bonus - 🇬🇧 Black Togetherness with Gary Younge & Quinsy Gario – Dipsaus
Did you enjoy this issue? Yes No
Dipsaus Podcast
Dipsaus Podcast @DipsausPodcast

Cultuur | Politiek | Maatschappij | Lifestyle

In order to unsubscribe, click here.
If you were forwarded this newsletter and you like it, you can subscribe here.
Created with Revue by Twitter.