View profile

Comfort audio!

Revue
 
 

Dipsaus Podcast

April 3 · Issue #75 · View online

Cultuur | Politiek | Maatschappij | Lifestyle


Lieve Dipsauzer,
What a time to be alive…
In de periode waarin The Rona de hele wereld ontregelde, Ebissé bijna vastzat op St. Maarten en Anousha is surviving Trump’s America, hebben we niet alleen de 100% van de crowdfunding voor het boek De Goede Immigrant gehaald, maar jullie bleven doneren en we hebben €580 meer dan het doelbedrag opgehaald! Daarmee is de crowdfunding dus voor 104% geslaagd! Many, many, many thanks! 😍😭❤️🎊
Ondertussen hebben we veel nieuwe en gevarieerde content online gezet en beloven binnenkort meer gesprekken! Maar tijdens deze crisis wilde we jullie intelligente-lockdown-blues verlichten met een reeks live opnames! Over onze fave onderwerp: 📚LITERATOER📚!
1.
Onze Anousha sprak bestseller schrijfster en essayist Jia tolentino pre-lockdown in Brooklyn, New York!
Jia Tolentino schrijft voor de New Yorker en haar debut boek Trick Mirror een verzameling van essays werd snel een bestseller. Haar boek is vanaf nu ook verkrijgbaar in het Nederlands genaamd Spiegeldoolhof en is uitgegeven door Uitgeverij De Geus.
In Spiegeldoofhof schrijft Jia over het modern leven, social media, kinderen en een poging doen tot een authentiek leven. En we geven 🚨vijf boeken weg!🚨. Mail naar dipsauspodcast@gmail.com met een motivatie and get your free boek!
🔈Life with Jia Tolentino
2.
Tijdens de “intelligente” lockdown 🧠 🔐 kan je wel een beetje met ons naar de expo IDENTITIES in het Wereldmuseum. Gastcurator en kunstenaar Sara Blokland brengt voor de expositie IDENTITIES - Contemporary Caribbean perspectives kunstenaars samen voor wie de geschiedenissen van het Caribisch gebied een belangrijk onderdeel vormen in hun beeldend werk en onderzoek. In een combinatie van bestaand en nieuw werk tonen vier kunstenaars, Kevin Osepa, Quinsy Gario, Rachel Morón en Sara Blokland in IDENTITIES hoe hun Caribisch-Nederlandse achtergrond hen inspireert. En wij spraken ze allemaal!
🔈Expo: Identities @Wereldmuseum
3.
En tot slot meer literatoer! 📚🛋De laatste twee afleveringen die we voor jullie in petto hebben zijn afgelopen januari opgenomen tijdens de 25e editie van het Winternachten Literatuur Festival in Den Haag en een van de redactieleden was our very own Ebissé! Een van de gesprekken die ze heeft georganiseerd ging over in hoeverre heeft Afrikaanse literatuur zich los kunnen wrikken van linguïstische kolonisatie? Vamba Sherif gaat in gesprek met de Amerikaans-Keniaanse schrijver, dichter, universitair docent Engels en activist Mukoma WaNgũ gĩ en met Ellah Wakatama, directeur van de bekende Schotse uitgeverij Cannongate Books.
🔈 Linguistic Colonization: Then And Now 
🔈The Best Books You’ve Never Heard Of

Anousha & Jia! <3
Anousha & Jia! <3
Dipsaus | Herbeleef de nacht | Wereldmuseum
Olave Talks
I want to riot online, flood the internet with hashtags, tweets, vids and stories about justice, about ending ableism, capitalism, racism, sexism. I want us to demand the resignation of CEOs, politicians, government officials that corrupted us into this mess.
Petitie: Vitale beroepen en andere harde werkers verdienen een eerlijk loon - Voor 14
Dutch Emergency Fund
Live: Black Togetherness and International Solidarity in Dance Music
Live Black Island girl Magic for these crisis times : 1Xtra Jamaica 2020
Did you enjoy this issue?
If you don't want these updates anymore, please unsubscribe here.
If you were forwarded this newsletter and you like it, you can subscribe here.
Powered by Revue