View profile

Dipsaus Live @ Amsterdam Roots Festival - Aflevering #32

Revue
 
Dipsaus houdt niet van kamperen maar in de Context Palace Tent van het Amsterdam Roots Festival hebbe
 

Dipsaus Podcast

August 11 · Issue #43 · View online
Cultuur | Politiek | Maatschappij | Lifestyle

Dipsaus houdt niet van kamperen maar in de Context Palace Tent van het Amsterdam Roots Festival hebben we het supergezellig!
Sinds 1983 is Amsterdam Roots Festival een begrip in de festivalwereld. Ook dit jaar werd er weer een interessant & afwisselend programma gepresenteerd. En zondag 8 juli mochten we voor een live audience met drie geweldige acts spreken.
  1. Native Moons is een uniek dans collectief opgericht en geleid door drie vrouwelijke dansers en choreografen van kleur; Sarita Keilman, Yordana Rodriguez en Kim Tawjoeram. Tijdens Amsterdam Roots spraken we met Kim :).
  2. Yaa Pono is een free style rapper, dichter en hip-hop artist uit Ghana die bekend staat om z’n slimme en snelle teksten die op een subtiele manier politiek en activistisch zijn.
  3. Puerto Candelaria is een zeer gerespecteerd en succesvol muziek collectief met een Grammy op zak uit Medellín, een prachtige stad in de bergen van Columbia met een gewelddadige historie en waar ook vandaag de dag nog veel sociale en maatschappelijke onrust heerst. Het collectief bestaat uit Juancho Valencia, Eduardo González, Maga la Maga, José Tobón, Cristian Ríos: Trombone & Didier Martínez.
We praten met onze gasten over het artistieke versus het activistische, over body image, over het belang van vrouwelijke hiphop artiesten, over politiek en corruptie, over kracht en over onrecht. Verder hebben we totaal onverwacht onze eerste witte cis hetero man aan tafel en zingen we mee in het Spaans over, wat anders, De Liefde! ❤️🖤

Dipsaus x Puerto Candelaria - YouTube
Native Moons
Highlights of Kim Tawjoeram 2016 - YouTube
Yaa Pono
Yaa Pono - Obiaa Wone Master ft. Stonebwoy (Official Video) - YouTube
Puerto Candelaria
Puerto Candelaria - Amor Fingido [Video Oficial] - YouTube
Did you enjoy this issue?
If you don't want these updates anymore, please unsubscribe here
If you were forwarded this newsletter and you like it, you can subscribe here
Powered by Revue