View profile

Dipsaus Podcast - Ramadan Bonus Aflevering met Amina Wadud

Revue
 
Ramadan Bonusje met de enige echte Amina Wadud <3 <3 
 

Dipsaus Podcast

June 4 · Issue #16 · View online
Cultuur | Politiek | Maatschappij | Lifestyle

Ramadan Bonusje met de enige echte Amina Wadud <3 <3 

Op 12 mei gaf Amina Wadud, een Islamitische theoloog uit Amerika, een lezing in Paradiso. Amina Wadud strijdt al jaren voor een herinterpretatie van Islam, met perspectieven van vrouwen, queers en transgenders. Voorafgaand aan haar lezing in Paradiso hadden een paar moslimvrouwen van kleur the honor to share a meal with Amina. Onder het genot van een potluck diner hadden we het over de struggles als vrouw en vrouwzijn tijdens de heilige maand Ramadan.
We mochten het gesprek opnemen en dat resulteerde in een inhoudelijk, inspirerend, grappig en openhartig gesprek tussen vrouwen die hun religie terugeisen. Speciale shoutout naar Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland voor de gastvrijheid en het faciliteren. Enjoy!
Aflevering is in het Engels.
Luister hier!
Dinner met Amina Wadud op 11 mei 2017 in Amsterdam.
De Ramadan is ook een maand van liefdadigheid. Een mooie gelegenheid dus om de We Are Here vluchtelingen in Nederland te steunen. En dat kan je doen door te storten op rekeningnummer NL57 INGB 0006 495666 ovv We Are Here. 
Arzu Aslan on Twitter: "Moslims, schenk je fitre v deze ramadan ajb aan @wijzijnhierNL. NL57 INGB 0006 495666 ovv We Are Here. +periodiek zou nog beter zijn. RT pls https://t.co/LsJ0UBRqmG"
Did you enjoy this issue?
If you don't want these updates anymore, please unsubscribe here
If you were forwarded this newsletter and you like it, you can subscribe here
Powered by Revue