View profile

#EenOngelijkKoninkrijk: Premier Silveria Jacobs & Quinsy Jacobs

Revue
 
 

Dipsaus Podcast

July 2 · Issue #83 · View online
Cultuur | Politiek | Maatschappij | Lifestyle

#EenOngelijkKoninkrijk Minister-president Rutte weigert met premier van Sint-Maarten aan tafel te zitten over voorwaarden woekerlening
Exclusief Dipsaus Podcast interview met Silveria Jacobs, de premier van Sint-Maarten, en visueel kunstenaar, dichter, schrijver en activist Quinsy Gario. Anousha Nzume en Ebissé Rouw gaan met hen in gesprek over de dreigende humanitaire crisis en de strijd voor gelijkwaardigheid op de eilanden Sint-Maarten en Curaçao.

Excerpt from interview with PM Silveria Jacobs of St Maarten
Officieel is Sint-Maarten sinds 2010 een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, maar in werkelijkheid wordt haar autonomie en visie op zelfbeschikking bedreigd. De democratisch gekozen parlementen van Sint-Maarten, Curaçao en Aruba worden nu overstemd door een externe staat over hun interne aangelegenheden. Het meest recente pakket aan strenge maatregelen van de Nederlandse regering kan betekenen dat de ontwikkeling en het herstel nog verder worden belemmerd. Door de toekomst van dit eiland vast te ketenen aan een schuldenberg probeert de Nederlandse regering systematisch een neokoloniale heerschappij op te leggen. 
Tijdens het interview komen we er ook achter dat de Nederlandse premier (tot nu toe) weigert aan tafel te zitten met de premiers van Sint-Maarten, Curaçao en Aruba. Premier Jacobs heeft daar het een en ander over te vertellen.
#AnUnequalKingdom #EenOngelijkKoninkrijk
Luister naar afl. #52 🎧👉🏾 Spotify | iTunes | Dipsaus
Donate to Dipsaus
Een Podcast produceren kost geld. Essays commissionen en publiceren ook. Er nu de mogelijkheid om te doneren. Als je iets kan missen kan je via deze en deze link doneren. (We realiseren dat niet iedereen een credit card heeft en zijn hard bezig met een iDeal abonnement!)
Waarom Nederland zich hard opstelt tegen autonome Caribische eilanden
DipsPatch from the City - Issue #6 | Revue DipsPatch from the City - Issue #6 | Revue
#51 - #BlackLivesMatterNL en politiegeweld in Nederland
#3 - Queer Gemengde relaties - SPECTRUM podcast
De vergeten Haïtiaanse Revolutie vormt een belangrijk onderdeel van de Europese superioriteitswaan
Open brief aan overheid: maak actieplan tegen institutioneel racisme — Lilith
Did you enjoy this issue?
If you don't want these updates anymore, please unsubscribe here.
If you were forwarded this newsletter and you like it, you can subscribe here.
Powered by Revue