View profile

Fatima Elatik: Politiek, Politie & Tegenslagen - Aflevering #23

Revue
 
Aflevering 23 alweer!!!! Ja ja ja we werken gestaag door. Maar ‘werk’ is het niet te noemen als je ee
 

Dipsaus Podcast

April 15 · Issue #33 · View online
Cultuur | Politiek | Maatschappij | Lifestyle

Aflevering 23 alweer!!!!
Ja ja ja we werken gestaag door. Maar ‘werk’ is het niet te noemen als je een gast hebt als Fatima Elatik! Een bijzondere vrouw die ondanks de constante aanvallen op haar persoon positief, openminded en zooooo hartelijk blijft.
Fatima is heel wat politiek gekonkel gewend. Ze trad op haar 24e aan als een van de jongste raadsleden in Amsterdam voor de PvdA. Ze is stadsdeelvoorzitter geweest van Amsterdam Oost waar ze grote successen behaalde maar ook de ‘val’ nam voor het beleid van een van haar (kuch witte mannelijke kuch) voorgangers. Ze was beleidsmedewerker en adviseur bij de politie Amsterdam waar ze voor radicale verandering wilde zorgen maar ook dat bleek lastiger dan gedacht. Dit alles heeft ze uitgebreid besproken met Mounir Samuel die een portret schreef voor De Groene Amsterdammer. Maar nu praat ze met Dipsaus….
Met haar praten we openhartig en uitgebreid over haar geloof in een mooiere samenleving, het verschil tussen vroeger en nu als moslimvrouw van kleur, we gaan de diepte in over werken voor het systeem versus verzet tegen het systeem, over haar echtgenoot; de man achter deze sterke vrouw die ook negatief in het nieuws kwam. Daarnaast spijkeren we haar wat bij in de laatste wokeness terms.
Waar is Ebisse vragen jullie je natuurlijk af… Die is in Londen voor de London Bookfair en bij Sephora om Fenty Beauty producten voor ons in te slaan!!!!

Dipsaus Bingewatch, Books, Broadcast
Mariam is helemaal weg van On My Block en kennen jullie de term ‘like watching a train wreck’? Dat is de manier waarop Anousha niet kan stoppen met het boek Fire and Fury over de eerste 100 dagen van het presidentschap van Donald Trump in combinatie met de Netflix documentaire Trump An American Dream. “Nee nee nee” schreeuwend tegen haar laptop en haar e-reader….

Recensie On My Block: een gewone tienerserie met hart — Dipsaus
6 explosieve beweringen in het Fire and Fury-boek over Donald Trump die nu al ter discussie staan
DipsausExclusives
Erbij — Dipsaus Erbij — Dipsaus
De eenzaamheid van straatintimidatie — Dipsaus
Upcoming Events
We gaan live in gesprek met Britse schrijver, journalist en presentator Afua Hirsch. Afua Hirsch is van Ghanese, Joodse en Engelse komaf en uitgesproken feminist. Genoeg raakvlakken en genoeg te bespreken dus!
En voor onze Dipsauzers hebben we een speciale kortingscode. Vul code DipsausDNL (hoofdlettergevoelig) in de link hieronder en koop kaartjes voor maar €10,- inclusief een drankje 🥂 in plaats van €12,50!
Wees snel want de code is geldig tot 15 april middernacht!
Thinking Planet festival
Did you enjoy this issue?
If you don't want these updates anymore, please unsubscribe here
If you were forwarded this newsletter and you like it, you can subscribe here
Powered by Revue