View profile

Over diepgewortelde Marokkanenhaat in Nederland - Aflevering #55

Revue
 
 

Dipsaus Podcast

August 25 · Issue #88 · View online

Cultuur | Politiek | Maatschappij | Lifestyle


We hebben er lang over gedaan om een gepaste titel voor deze aflevering te vingen. Zelfs het woord ‘Marokkanen’ alleen is zeer beladen. What the actual…
In deze aflevering praten we met Hagenezen Fatima Ballah (vrouwen- en vreemdelingenrecht) & Cemil Yilmaz (cross cultural psycholoog en partner IZI Solutions) over hoe Marokannen in Nederland en met name in Den Haag weer doelwit zijn van racistische & islamofobische framing in de media en politiek. De ‘oorspronkelijke’ bewoners van Nederland hebben, na ruim 40 jaar aanwezigheid van Marokkanen in hun midden, moeite ze te accepteren als volwaardige mensen & burgers; met name de diepgewortelde weerstand om jongeren van keur als gewoon jongeren te zien en te accepteren.
Met Fatima en Cemil praten we o.a. over de meningendiarree, met twee maten meten, xenofobie en heersende Marokkanenhaat in Nederland.
Luister naar afl. #55! 🎧👉🏾 Spotify | iTunes | Dipsaus

Doe mee en maak kans op € 10.000! | Verhalenwedstrijd
Het International Literature Festival Utrecht (25 september t/m 3 oktober 2020) is op zoek naar jouw verhaal. Onder het motto ‘we need stories’ zullen tal van schrijvers, dichters en andere podiumkunstenaars hun verhalen weer naar het ILFU brengen. Maar dit jaar kun je ook zelf meedoen aan de ILFU Internationale Verhalenwedstrijd: stuur een verhaal in van maximaal 3 minuten over het thema ‘opstaan’ en maak kans op de hoofdprijs van tienduizend euro!
De wedstrijd is voor iedereen vanaf 16 jaar en het verhaal mag in alle mogelijke vormen worden ingediend: van proza en poëzie, tot muziek, animatie, rap en spoken word. Ook TikTok-filmpjes, Instagram Stories en cross-overs tussen verschillende genres zijn meer dan welkom.
DEADLINE is op 30 augustus (dus vóór 31 augustus moet je inzending binnen zijn). Hoe doe je mee? Lees de voorwaarden hier!
Dipsaus Winactie!
In samenwerking met Prometheus Uitgeverij  mogen we 3 exemplaren van Zo'n leuke leeftijd van Kiley Reid weggeven. Deze weggeefactie loopt t/m vrijdag 4 september. Winnaars worden woensdag 9 augustus per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
Wat moet je doen om kans te maken op een exemplaar?
  • Zorg dat je je aangemeld hebt voor onze nieuwsbrief; heb je dat nog niet gedaan dan kun je dat hier doen
  • Mail ons waarom jij een van deze boeken graag wilt lezen (dipsauspodcast@gmail.com)
Did you enjoy this issue?
If you don't want these updates anymore, please unsubscribe here.
If you were forwarded this newsletter and you like it, you can subscribe here.
Powered by Revue