View profile

Uitnodiging: Wiens Zwart? - 16 OKTOBER 2018

Revue
 
Over wie hebben we het, als het gaat over Black Achievement in de Nederlandse letteren? Traditiegetro
 

Dipsaus Podcast

October 3 · Issue #44 · View online
Cultuur | Politiek | Maatschappij | Lifestyle

Over wie hebben we het, als het gaat over Black Achievement in de Nederlandse letteren? Traditiegetrouw lag de nadruk op Afro-Surinaamse en Afro-Caraïbische literatuur. Terwijl een aanzienlijk deel van zwarte Nederlanders afkomstig is uit Afrikaanse landen, en zo ook schrijvers met wortels in Sub-Saharaans Afrika. In Nederland is er – ook binnen de zwarte gemeenschap – weinig besef geweest van de aanwezigheid van deze groep, laat staan dat er in de media & literatuur aandacht is voor hun specifieke perspectieven.

Beeld: Gbenga Orimoloye. “Iwe” (4), oil on board, 2016. 123 x 82 cm (www.orimoloye.com)
Aan de hand van Afro-Europese literatuur gaan we met schrijvers, denkers en publicisten dieper in op de (ondervertegenwoordiging van) Afrikaanse stemmen binnen de Nederlandse Afro-gemeenschap, panafrikanisme en cultural appropriation.
Dinsdag 16 oktober gaat moderator Olave Basabose aan de hand van Americanah van Chimamanda Ngozi Adichie en andere literatuur in gesprek met Babs GonsDean Bowen en Hélène Christelle Munganyende.
#1 Wiens Zwart? is de eerste aflevering in de driedelige reeks ZWART – Afro-Europese Literatuur in NL.
  • DATUM: 16 oktober 2018
  • TIJD: 20:00 - 22:00  
  • Normale prijs: €12,50
  • CJP, studenten- of stadspas:€10
ZWART
Literaire talkshow ZWART nodigt schrijvers, lezers, denkers en publicisten uit te praten over Afro-Europese literatuur in Nederland. We bespreken boeken en korte verhalen waarna we doorpraten over hun thema’s en begrippen als meerstemmigheid, panafrikanisme en cultural appropriation. Wie noemt zichzelf zwart en waarom? Hoe verhoudt een zwarte schrijver zich tot wit publiek? Welke perspectieven missen we? 
Een driedelige serie waar het verdiepend gesprek met gasten en publiek centraal staat. Leeswerk niet verplicht, dus kom en praat mee!
Did you enjoy this issue?
If you don't want these updates anymore, please unsubscribe here
If you were forwarded this newsletter and you like it, you can subscribe here
Powered by Revue