View profile

Visueel essay - Naar het oog van de storm: een jaar na covid in Nederland

Revue
 
 

Dipsaus Podcast

April 23 · Issue #103 · View online

Cultuur | Politiek | Maatschappij | Lifestyle


Een jaar na de ‘intelligente lockdown’ dat in maart 2020 werd afgekondigd als gevolg van de COVID-19 pandemie is de situatie in Nederland weinig verbeterd. Met een stokkend vaccinatieprogramma en de opkomst van meer besmettelijke varianten is de situatie precairder dan ooit. In dit PRACHTIG vormgegeven visueel essay vertelt illustrator Ming Ong over de chaos en onzekerheid die het Nederlandse corona-beleid met zich mee heeft gebracht.
Kom jij ons team versterken?
We zoeken een Enthousiaste, pro-actieve en bevlogen multimedia ondersteuning voor Dipsaus. 👸🏽👑Maximaal twee dagen p/w (invulling n.t.b.). Meer weten?
Exposen: een misdaad met onuitwisbare gevolgen
Sinds januari 2020 is de wet tegen wraakporno in werking getreden. Dit is een stap in de goede richting maar sluit meisjes en vrouwen van kleur die slachtoffer zijn indirect uit, omdat exposen voor hen veel verder gaat dan (alleen) naaktfoto’s/filmpjes verspreiden. En is de wet eigenlijk toepasbaar in de praktijk? Criminoloog en filosoof Sarah Achahbar schreef in 2017 samen met Ibrahim Alaoui Chrifi over de dubbele seksmoraal: online ‘exposen’ van Marokkaans-Nederlandse vrouwen. Dit is een follow-up artikel.  Lees het hier
Did you enjoy this issue?
In order to unsubscribe, click here.
If you were forwarded this newsletter and you like it, you can subscribe here.
Powered by Revue