View profile

Viva a Revolução met Fatima Faid - Aflevering #29

Revue
 
Hallo, hallo, hallo allemaal! Het is alweer de 29ste aflevering van Dipsaus! Time flies when we be Di
 

Dipsaus Podcast

July 7 · Issue #40 · View online
Cultuur | Politiek | Maatschappij | Lifestyle

Hallo, hallo, hallo allemaal! Het is alweer de 29ste aflevering van Dipsaus! Time flies when we be Dippin ‘n Saucin’. Mariam kon er helaas niet bij zijn omdat ze naar Marokko was voor عيد الفطر oftewel Eid al-Fitr. We hadden uiteraard weer een hele speciale gast op bezoek in de studio: een politiek dier, een powerlady, een human rights warrior, de fantastische Fatima Faid

Deze leeftijdsloze no-iron lady is een politica met een hart van goud en een ziel vol liefde. Ze is raadslid en woordvoerder zorg, welzijn, jeugdzorg, emancipatie en integratie voor de Haagse Stadspartij in Agga. 
We praten met haar over haar Portugese moeder, haar Algerijnse vader, haar Katholieke en Islamitische opvoeding. Over haar bijgeloof en over haar dochter van 14 die volgens ons kans maakt om de eerste vrouwelijke MinPres van Nederland te worden.
Ook bespreken wij over het veranderende politieke klimaat in Nederland. Zijn we op weg naar beter? Ja? Nee? Fatima roept iedereen in ieder geval op om politiek actief te worden. Lokaal, kleinschalig, aansluiten bij een partij of zelf een partij oprichten… We Need You! Power by numbers want we zitten in een shift volgens Fatima.
Verder uiteraard onze Book, Binge, Broadcast tips; onze Shout Outs & Burns en met wie oh wie wil Fatima wel een avondje gaan drinken???
Dipsaus Links
Algerijnse opstand in Parijs - Andere Tijden
Algerian feminism and the long struggle for women's equality
Cameroon crisis explained - BBC News
Dipsaus Event
Dipsaus X Amsterdam Roots Festival
Laat je twee uur lang verrassen door de interviews met artiesten, intieme akoestische sessies en Spoken Word-intermezzi. Net als vorig jaar zullen de muzikanten vertellen over hun eigen roots en hoe deze hun muziek hebben beïnvloed. Ook zullen ze unplugged nummers spelen die hun artistieke en persoonlijke ontwikkeling hebben gemarkeerd.
Dipsaus BBB
Review: ‘A Conversation with Wole Soyinka’ – The Oxford Culture Review
Wole Soyinka’s “Death And The King’s Horeseman” In The Works
“Younger” the “Gossip Girl” for the Publishing Industry
Every Single Literary Reference on Younger
Younger Review: Fake George R.R. Martin, #MeToo & Change in Season 5
En verder...
Shaniqwa made a book & Dipsaus was erbij!
Shaniqwa Jarvis was vrijdag 6 juli in Amsterdam voor een feestelijke signeersessie en presentatie van haar boek getiteld Shaniqua Jarvis: 160 pagina’s vol van haar ‘Photographic Archive’ door de jaren heen. Het is een prachtig vormgeven limited edition coffee table book geworden. Hier een kleine sfeerimpressie.
Het feest was georganiseerd door Patta Amsterdam & Athenaeum Boekhandel. Het boek is daar ook te koop!
Did you enjoy this issue?
If you don't want these updates anymore, please unsubscribe here
If you were forwarded this newsletter and you like it, you can subscribe here
Powered by Revue